Defrost the mussels in a gentle way; to do this, put them in the refrigerator several hours before cooking.
Разморозьте щадящим способом мидии, для этого заранее положите их в холодильник за несколько часов до приготовления.
The main thing is to choose the right mussels. It is best to choose them frozen in a sealed vacuum bag. It is imperative that the mussels are closed. It is better to never buy open ones. Open the mussels and remove one of the halves from each. Cut off the muscle and stomach of the mussel, rinse with water and dry with a paper towel.
Главное правильно выбрать мидии. Лучше всего их выбирать замороженными в герметичном вакуумном пакете. Обязательно, чтобы были мидии закрытые. Открытые лучше никогда не покупать. Вскройте мидии и удалите у каждой одну из половинок. Срежьте мышцу и желудок мидии, промойте водой и обсушите бумажным полотенцем.
Grate the cheese, melt the butter and crush the garlic. Mix the mixture and make a dressing for the mussels. Line a baking sheet or mold with foil or tracing paper, place all the mussels on it and fill each half with cheese filling. Try not to go over the edges so that the filling is mounded in the middle.
Сыр натрите на терке, растопите масло и продавить чеснок. Смешайте массу, сделав заправку для мидий. Противень или форму, устелите фольгой или калькой, выложите на нее все мидии и каждую половинку заполните сырной начинкой. Постарайтесь не заходить за края, чтоб начинка была горкой посредине.
Place the mussels in the oven, preheating it to 180° for 15-20 minutes, until a nice golden crust appears on the cheese. Remove the mussels, sprinkle a little lime juice on top and serve hot so that the cheese is still squishy. Bon appetit!
Поставьте мидии в духовку, предварительно нагрев ее до 180° на 15-20 минут, до появления приятной золотой корочки на сыре. Достаньте мидии, полейте чуть сверху соком лайма и подавайте горячими, чтобы сыр еще тянулся. Приятного вам аппетита!
Prepare a dish in advance with lettuce or arugula leaves, lightly sprinkled with salt and poured with lemon juice, place the mussel halves on it, add a couple more wedges of lime and serve.
Заранее подготовьте блюдо с листьями салата латук или руколы, чуть посыпанным солью и политым лимонным соком, переложите половинки мидий на него, поставьте еще пару долек лайма и так и подавайте.