To prepare sirtaki, you need to beat sour cream and egg in a container, and also prepare a 3-liter saucepan, a colander with gauze and something heavy for pressing. For oppression, you can use a three-liter jar filled with water.
Для приготовления сиртаки вам необходимо в емкости взбить сметану с яйцом, а также приготовьте кастрюлю объемом 3л, дуршлаг с марлей и что-то тяжелое для гнета. Для гнета можно использовать трехлитровую банку, наполненную водой.
Pour milk into the pan and add salt. Place the pan on the fire and bring to a boil. After boiling, carefully pour in the prepared mixture of sour cream and eggs in a thin stream. Keep on fire for 2-3 minutes until flakes form.
В кастрюлю влейте молоко и всыпьте соль. Поставьте кастрюлю на огонь и доведите до кипения. После закипания аккуратно, тонкой струйкой вливайте подготовленную смесь из сметаны и яиц. Держите на огне минуты 2-3 пока не образуются хлопья.
Remove the pan from the heat and drain the mixture through a colander with cheesecloth. Let the whey drain a little and the future cheese cool. After cooling, wrap the cheese in cheesecloth and place pressure on top. Leave in the refrigerator for one day to fully cook.
Снимите кастрюлю с огня и слейте получению смесь через дуршлаг с марлей. Дайте сыворотке немного стечь, а будущему сыру остудиться. После остывание, заверните сыр в марлю и поставьте сверху гнет. Оставьте в холодильнике на одни сутки для полного приготовления.
To serve sirtaki perfectly, cut it into slices, add olives and drizzle with a thin stream of olive oil.
Для идеальной подачи сиртаки, нарежьте его дольками, поставьте маслины и полейте тонкой струйкой оливкового масла.