Fold the gauze into four layers. Place in a colander and place it in a saucepan. Prepare a load of up to 2 kg, for example, a weight or a jar of water, as well as a flat plate.
Марлю сложите в четыре слоя. Положитье в дуршлаг, а его установите в сотейник. Подготовьте груз до 2 кг, например, гирю или банку с водой, а также плоскую тарелку.
Mix cold yogurt with 1 tsp. salt and pour onto gauze folded 4 times. Tie the top and place the cheesecloth in a colander, which you place in a saucepan.
Холодный йогурт смешайте с 1 ч.л. соли и перелейте на марлю, сложенную в 4 раза. Завяжите сверху и положите марлю в дуршлаг, который поставьте в сотейник.
Place a flat plate on the yogurt in cheesecloth, and place a 2 kg press on top. Place in the refrigerator for 2 days.
Установите на йогурт в марле плоскую тарелку, а сверху поставьте пресс весом 2 кг. Уберите в холодильник на 2 суток.
Periodically drain the whey that has formed under the colander. You can make pancakes from it or bake buns on it. After 2 days, open the gauze and transfer the finished cream cheese to a plate.
Периодически сливайте сыворотку, образовавшуюся под дуршлагом. Из нее можно приготовить блинчики или испечь на ней булочки. Через 2 дня раскройте марлю и переложите готовый сливочный сыр в тарелку.
You can roll this cheese into balls the size of a walnut, put it in a jar and pour olive oil with herbs over them.
Из этого сыра можно скатать шарики величиной с грецкий орех, положить в банку и залить их оливковым маслом с травами.