Prepare the necessary utensils for cooking. Bring water in a large saucepan to a boil.
Подготовьте нужную посуду для готовки. Доведите воду в большой кастрюле до кипения.
Mix cottage cheese and milk. Place over medium heat and stir constantly until the whey separates and the curd mass forms a lump. When the curd comes together and the liquid is about to boil, turn off the heat.
Смешайте творог и молоко. Поставьте на средний огонь и постоянно помешивайте, чтоб отделилась сыворотка, а творожная масса собралась в комок. Когда творог будет собираться в один ком и жидкость вот-вот закипит, выключите огонь.
Place the cheese mixture in a colander and then transfer it to a clean saucepan. Add salt, soda, oil. Mix well.
Сырную массу перекиньте на дуршлаг и после переложите в чистую кастрюлю. Добавьте соль, соду, масло. Хорошо перемешайте.
Add the egg and stir. Place the pan in a large saucepan of boiling water in a water bath. Stir until mixture comes together, about 8-10 minutes.
Добавьте яйцо и перемешайте. Кастрюлю поставьте на водяную баню в большую кастрюлю с кипятком. Перемешивайте, пока масса не будет тянуться, примерно 8-10 минут.
Transfer the cheese to a greased pan and let cool until the cheese is firm.
Переместите сыр в форму, смазанную маслом, и дайте остыть, пока сыр не затвердеет.
Serve homemade cheese with honey or jam.
Подавайте домашний сыр с медом или вареньем.