Prepare the necessary utensils for cooking. Heat the milk to 60-70 °C.
Подготовьте нужную посуду для готовки. Нагрейте молоко до 60-70 °C.
Dissolve the cheese starter in half a glass of water. Add lemon juice and diluted enzyme to hot milk. Stir and do not bring to a boil.
Разведите закваску для сыра в половине стакана воды. В горячее молоко добавьте сок лимона и разведенный фермент. Перемешайте и не доводите до кипения.
Drain the whey and squeeze the resulting cheese with your hands. Heat water in a saucepan to 90 °C and turn off the heat. Salt the water well and soak the cheese for a few minutes.
Слейте сыворотку и получившийся сыр отожмите руками. В кастрюле нагрейте воду до 90 °C и выключите огонь. Хорошо посолите воду и опустите на несколько минут сыр.
Stretch the cheese and knead it several times, dipping it in hot water for a couple of minutes. When the mass becomes more homogeneous, place it on a board and knead it with your fingers, fold it into an envelope and put it back into hot water.
Сыр растяните и разомните несколько раз, окунув в горячую воду на пару минут. Когда масса станет более однородной, выложите на доску и разомните пальцами, сложите конвертиком и опустите снова в горячую воду.
Cover the table with cling film. Place the cheese that has been rolled into a sausage on it and use a rope to form and separate the balls.
Застелите стол пищевой пленкой. Поместите на нее сыр, который раскатали в колбаску и с помощью веревки сформируйте и отделите шарики.
Serve mozzarella with fresh tomatoes.
Подавайте моцареллу со свежими помидорами.