Place fresh milk in the refrigerator for a day and let it sit. Prepare cheesecloth, a colander and two 4-liter pans.
Поставьте свежее молоко на сутки в холодильник, пусть постоит. Приготовьте марлю, дуршлаг и две кастрюли на 4 литра.
Pour three liters of milk into a saucepan with a thick bottom and let it heat up. Fold the gauze into quarters and place it in a colander, which you place in a saucepan where the whey will drain.
Перелейте три литра молока в кастрюлю, с толстым дном и пусть нагревается. Марлю сложите в четверо и выложите на дуршлаг, который поставьте в кастрюлю, куда будет стекать сыворотка.
As soon as the milk boils, pour a teaspoon of citric acid into it, stir well and turn off the heat. Let the milk curdle. This will take up to five minutes.
Как только молоко закипит, высыпьте в него чайную ложку лимонной кислоты, хорошо размешайте и выключите огонь. Пусть молоко створожиться. На это уйдет до пяти минут.
Separate the curd mass from the whey by placing it in a colander with gauze and carefully tie it. Let the whey drain for about an hour, and at this time you tighten the gauze, turning it over a little, forming a head of cheese.
Отделите творожную массу от сыворотки, откинув ее на дуршлаг с марлей и аккуратно завяжите. Пусть сыворотка стекает около часа, а вы в это время подтягивайте марлю, чуть ее переворачивая, формируя головку сыра.
Take your cheese out of the gauze, add a pinch of salt on all sides, cover with a bowl and put it in the refrigerator. This cheese can be stored for about a week. Bon appetit!
Достаньте ваш сыр из марли, присолить со всех сторон щепоткой соли накройте пиалой и уберите в холодильник. Храниться такой сыр примерно неделю. Приятного аппетита!
Cut into large slices, place on a wooden board, sprinkle randomly with nuts and dried fruits, and put currant jam in a bowl.
Нарежьте крупными дольками, уложите на деревянную доску, произвольно набросайте орехов и сухофруктов, а в пиалу поставьте смородиновое варенье.