Grind the cottage cheese with a blender. Peel the nuts and fry a little in the oven or in a frying pan.
Измельчите творог блендером. Очистите орехи и немного поджарьте в духовке или на сковороде.
Grind the nuts with a knife or blender to fine-medium crumbs. Place a saucepan with milk and cottage cheese on low heat, stir and heat until the whey separates.
Измельчите орехи ножом или блендером до мелко-средней крошки. Поставьте на медленный огонь кастрюлю с молоком и творогом, помешивайте и нагрейте до отделения сыворотки.
Transfer the mixture to a colander and squeeze as much as possible with a spatula; the curd should be dry. Place the cottage cheese in a bowl and add butter, salt and soda. Place in a water bath and stir until smooth. Heat the mixture until it melts and forms a homogeneous lump. Add nuts and continue stirring.
Переместите массу на дуршлаг и лопаткой максимально отожмите, творог должен быть сухим. Отправьте творог в миску и добавьте масло, соль и соду. Поставьте на водяную баню и мешайте до однородности. Нагрейте массу до расплавления и образования однородного комочка. Добавьте орехи и продолжайте перемешивать.
Place the finished lump into a greased mold. Let cool and, cover with a lid, place in the refrigerator for 2-3 hours.
Готовый комочек переложите в формочку, смазанную маслом. Дайте остыть и, закрыв крышкой, отправьте в холодильник на 2-3 часа.
Serve homemade cheese with honey. You can also add it to salad.
Подавайте домашний сыр с медом. Также можно добавить его в салат.