Squeeze 1 tbsp from lemon. juice Make sure that no seeds get into the juice.
Из лимона выжмите 1 ст.л. сока. Проследите за тем, чтобы в сок не попали косточки.
Pour the goat's milk into a saucepan and cook over low heat until the first bubbles begin to appear. Pour in lemon juice. Wait for the whey to separate from the curd flakes. This takes on average 5 minutes.
Козье молоко перелейте в сотейник и на медленном огне доведите до состояния, когда начнут появляться первые пузырьки. Влейте лимонный сок. Подождите отделения сыворотки от творожистых хлопьев. Это занимает в среднем 5 минут.
Place the resulting mass in a colander lined with layers of gauze. Leave for 30 minutes until the serum is completely drained.
Полученную массу откиньте на дуршлаг, застеленный слоями марли. Оставьте на 30 минут, чтобы сыворотка полностью стекла.
In a separate bowl, whisk together the egg, salt and baking soda. Heat the butter in a frying pan. Pour the egg mixture into the frying pan and stir constantly over medium heat.
В отдельной миске смешайте яйцо, соль и пищевую соду. В сковородке разогрейте сливочное масло. Яичную массу вылейте в сковороду и постоянно перемешивайте на среднем огне.
Remove the curd mass from the gauze and place it in a frying pan. At the same temperature, melt the cheese for 5 minutes, do not forget to stir constantly. The mass should be thick. Then transfer the resulting cheese into clean gauze and place in the refrigerator or in a cool place overnight.
Достаньте творожную массу, освободив от марли и переложите в сковороду. При той же температуре плавьте сыр в течение 5 минут, не забывайте постоянно мешать. Масса должна получиться густой. Затем полученный сыр переложите в чистую марлю и поставьте в холодильник или на прохладное место на ночь.
It is recommended to serve cheese with honey, nuts, fresh berries or dried fruits.
Рекомендуется подавать сыр с медом, орехами, свежими ягодами или сухофруктами.