Wash the orange and grate the zest from it, only the orange skin, without the white skin. Cut in half and squeeze out 60 milliliters of juice. Sift the flour.
Помыть апельсин и натереть с него цедру, только оранжевую шкурку, без белой. Разрезать пополам и выдавить 60 миллилитров сока. Просейте муку.
In a bowl, whisk the egg with refined sugar, it is not necessary to beat just so that the mass is well mixed. Pour in orange juice, strained through a strainer and vegetable oil. Add all the zest and stir.
В миске размешайте венчиком яйцо с рафинированным сахаром, взбивать не обязательно просто чтоб масса хорошо перемешалась. Влейте апельсиновый сок, процеженный через ситечко и растительное масло. Положите всю цедру и перемешайте.
Sift the flour again and mix with baking powder. Make a well and pour the egg mixture into it, knead the dough. Do not add flour to the dough all at once, but add it gradually so as not to make it too thick. The dough should be soft and elastic and not stick to your hands. Place the dough in a bag and let it rest for half an hour.
Муку просейте еще раз и размешайте с разрыхлителем. Сделайте углубление и вылейте туда яичную смесь, замесите тесто. Муку в тесто не добавляйте всю сразу, а сыпьте постепенно, чтоб не сделать слишком густое. Тесто должно получиться мягким эластичным и не липнуть к рукам. Уложите тесто в пакет и пусть постоит пол часа.
Divide the dough into walnut-sized balls. Line a baking sheet with a silicone mat or parchment paper. Roll each cookie ball in cane sugar and place on a baking sheet at a distance of two centimeters, as the cookies increase in volume during baking. Place in an oven preheated to 180 degrees for 20 minutes.
Разделите тесто на шарики размером с грецкий орех. Противень застелите силиконовым ковриком или пергаментной бумагой. Каждый шарик печенья обваляйте в тростниковом сахаре и положите на противень на расстоянии два сантиметра, так как при выпекании печенье увеличивается в объеме. Поставьте в разогретую до 180 градусов духовку на 20 минут.
If you baked cookies for the New Year, you can decorate them. For example, make orange and white frosting, dip the tops of the cookies, and let them set. Or melt white chocolate and decorate the tops, sprinkle zest or candied fruit on top.
Если вы испекли печенье на новый год, то можете его украсить. Например, сделайте оранжевую и белую глазурь, обмакните верхушки печенья и оставьте застыть. Или растопите белый шоколад и украсьте верхушки, посыпьте сверху цедрой или цукатами.