Find a deep bowl so as not to splash. Take out the mixer. Grate the zest from the lemon in advance and squeeze out the juice. Remove the butter from the refrigerator to allow it to melt.
Найдите поглубже миску, чтоб не забрызгаться. Достаньте миксер. Заранее потрите цедру с лимона и выжмите сок. Масло выньте из холодильника, чтоб оно растаяло.
In a deep bowl, beat softened butter and sugar, add the egg and beat again at low speed so that the butter does not curdle. Add the zest and lemon juice, mix a couple of times and remove the mixer.
В глубокой миске взбейте размягченное масло и сахар, добавьте яйцо и еще взбейте, на небольшой скорости, чтоб масло не створожилось. Добавьте цедру и лимонный сок, смешайте пару оборотами и уберите миксер.
Sift the flour and add to the butter mixture along with baking powder, add a pinch of salt. Mix well with a spoon. The dough should be soft and smooth, it will be sticky, so put it in a bag and put it in the refrigerator for one hour.
Муку просейте и добавьте в масляную смесь вместе с разрыхлителем, положите щепотку соли. Хорошо перемешайте ложкой. Тесто должно получиться мягкое и однородное, оно будет липкое, так что соберите его в пакет и поставьте в холодильник на один час.
Take out the dough, roll it into a sausage and cut into pieces of 20 grams. Roll them into balls. Roll each ball, one at a time, in granulated sugar and powdered sugar and place on a baking sheet lined with paper.
Достаньте тесто, раскатайте его в колбаску и нарежьте на кусочки по 20 грамм. Скатайте из них шарики. Обваляйте каждый шарик через один, в сахарном песке и в сахарной пудре и выложите на застеленный бумагой противень.
Preheat the oven in advance, set it to 180°. Bake the cookies for 10 or 15 minutes. It all depends on your oven. The cookies should not brown. It will be light, but ready. Remove it from the oven and set it aside to cool.
Духовку нагрейте заранее, выставьте на температуру 180°. Выпекайте печенье минут 10 или 15. Все зависит от вашей духовки. Печенье не должно подрумянятся. Оно будет светлое, но готовое. Выньте его из духовки и разложите остывать.
Place the dish on a plate and sprinkle the remaining powder on top. Garnish with lemon slices and leave on the table. This lemon smell will attract everyone.
Выложите блюдо на тарелку, сверху можете посыпать оставшейся пудрой. Украсьте дольками лимона и оставьте на столе. Этот лимонный запах будет всех привлекать.