Prepare a saucepan, place a colander in it, and put gauze in 4 layers. Take a saucepan with a thick bottom. You will also need an immersion thermometer.
Подготовьте кастрюльку, в нее поставьте дуршлаг, а в него положите марлю в 4 слоя. Возьмите сотейник с толстым дном. Также понадобится погружной термометр.
Pour milk into a saucepan, put on fire and bring to 85 °C. Do not bring to a boil under any circumstances.
Налейте молоко в сотейник, поставьте на огонь и доведите до 85 °C. Ни в коем случае не доводите до кипения.
Cut the lemon into two halves, squeeze out all the juice and strain. Have freshly squeezed lemon juice ready. Once the milk reaches the desired temperature, remove it from the heat and pour all the juice into the milk. Mix well and wait 10 minutes. The milk will curdle and whey will appear.
Лимон разрежьте на две половинки, выдавите весь сок и процедите. Держите наготове свежевыжатый сок лимона. Как только молоко достигнет нужной температуры, снимите его с плиты и влейте весь сок в молоко. Хорошо перемешайте и подождите 10 минут. Молоко свернется и появится сыворотка.
Pour the mixture onto the prepared gauze, folded into 4 layers. Make a knot and hang it over the saucepan to drain the whey. You can help with your hands, pressing a little, but not too much.
Вылейте массу на подготовленную марлю, свернутую в 4 слоя. Сделайте узелок и подвесьте над кастрюлькой, чтобы стекала сыворотка. Можете помогать руками, чуть придавливая, но не сильно.
Cut the cheese into pieces, serve with honey, nuts and dried fruits.
Нарежьте сыр на кусочки, подавайте с медом, орехами и сухофруктами.