Wash and peel the pumpkin. Grate Parmesan on the finest grater. Cut the mozzarella into slices and dry. Preheat the oven to 180 degrees.
Помойте и очистите от кожицы тыкву. Натрите на самой мелкой терке пармезан. Моцареллу нарежьте кружочками и обсушите. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Cut the pumpkin into slices no larger than 1 cm. Bread each slice with flour. Place the slices on a baking sheet and top with oil and salt. Place the pumpkin in the oven for 10 minutes.
Нарежьте тыкву на ломтики не более 1 см. Каждый ломтик запанируйте мукой. Выложите ломтики на противень и сверху полейте маслом и посолите. Отправьте тыкву в духовку на 10 минут.
Separately, grease the baking dish and place a layer of pumpkin slightly overlapping. Top with mozzarella and sprinkle with Parmesan. Make another layer with pumpkin and cheeses. Finish with a layer of pumpkin and a sprinkle of Parmesan cheese.
Отдельно смажьте форму для запекания и выложите слой тыквы немного внахлест. Сверху положите моцареллу и посыпьте пармезаном. Сделайте еще один слой с тыквой и сырами. Завершите все слоем тыквы и посыпьте пармезаном.
Cover the pan with foil and place in the oven for 20 minutes. Then remove the foil, increase the oven temperature to 200 degrees and bake for 5-7 minutes.
Прикройте форму фольгой и отправьте в духовку на 20 минут. После снимите фольгу, прибавьте температуру духовки до 200 градусов и отправьте на 5-7 минут.
Before serving, cut into portions. Serve with vegetables, herbs and a slice of lemon.
Перед подачей нарежьте порционно. Подавайте с овощами, зеленью и долькой лимона.