Wash the potatoes with a brush under running water, dry with paper towels, cut into slices with the peel. To serve, wash and dry the lemon and parsley. Chop the greens. Remove the zest from the lemon and squeeze the juice out of the pulp. Remove the olives from the jar and chop finely.
Картофель вымойте щеткой под проточной водой, обсушите бумажными полотенцами, нарежьте ломтиками вместе с кожурой. Лимон и петрушку для подачи вымойте, обсушите. Зелень порубите. С лимона снимите цедру, из мякоти выжмите сок. Оливки извлеките из банки, мелко нарежьте.
Prepare the potatoes. In a deep bowl, combine potato slices with olives, lemon zest, cumin, salt and black pepper. Season with olive oil and sprinkle with lemon juice. Mix well.
Подготовьте картофель. В глубокой миске соедините ломтики картофеля с оливками, лимонной цедрой, зирой, солью и черным перцем. Заправьте оливковым маслом, сбрызните соком лимона. Хорошо перемешайте.
Fry the potatoes. Place the chopped vegetable along with the dressing in a frying pan, pour in water, turn on medium heat and wait until the liquid boils. Then close the lid and cook for 10-12 minutes. Remove the lid and cook for another 1-2 minutes until the liquid has completely evaporated, stirring occasionally.
Пожарьте картошку. Нарезанный овощ вместе с заправкой выложите в сковороду, влейте воду, включите средний огонь и дождитесь закипания жидкости. Затем закройте крышкой, готовьте 10-12 минут. Снимите крышку и готовьте еще 1-2 минуты до полного выпаривания жидкости, периодически перемешивайте.
Sprinkle Moroccan fried potatoes with olives and lemon with chopped parsley before serving.
Жареный картофель с оливками и лимоном по-мароккански перед подачей присыпьте рубленой петрушкой.