Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Lasagna with mozzarella and vegetables Лазанья с моцареллой и овощами

Лазанья с моцареллой и овощами Lasagna with mozzarella and vegetables

Lasagna is a hearty dish of Italian cuisine. It is a casserole with layers of meat products and vegetables. What unites all the variety of recipes is cheese; there must be a lot of it. Lasagna with mozzarella has a delicate milky taste, slightly reminiscent of cottage cheese. Vegetables are used as filling - zucchini, eggplant, cherry tomatoes. For convenience, use ready-made lasagna sheets. Be sure to add greens - the casserole will turn out tastier and more aromatic.


Лазанья — сытное блюдо итальянской кухни, запеканка, где чередуются слои мяса и овощей. Она объединяет разнообразие рецептов, и сыр здесь обязателен — его должно быть много. Лазанья с моцареллой обладает нежным молочным вкусом, слегка напоминающим творог. В качестве начинки подойдут овощи — кабачки, баклажаны, помидоры черри. Для удобства используйте готовые листы лазаньи. Обязательно добавьте зелень — запеканка станет вкуснее и ароматнее.


Steps / Шаги:

  1. Wash the vegetables and dry with paper towels. Scald the cherry tomatoes with boiling water and remove the skin. Peel the onions, remove the seeds from the bell peppers, remove the stem and internal membranes. Cut all vegetables, except cherry tomatoes, into cubes. Open the jars of capers and olives and drain the liquid. Cut the olives as desired. Grate the mozzarella. Peel the garlic and chop it. Wash the basil, dry it, separate the leaves from the stems. Prepare a baking sheet and lasagne pan.
    Овощи вымойте, обсушите бумажными полотенцами. Черри ошпарьте кипятком, снимите кожицу. Репчатый лук почистите, болгарский перец очистите от семян, удалите плодоножку и внутренние мембраны. Все овощи, кроме черри, нарежьте кубиками. Откройте баночки с каперсами и маслинами, слейте жидкость. Маслины нарежьте произвольно. Моцареллу натрите на терке. Чеснок очистите от шелухи, измельчите. Базилик вымойте, обсушите, отделите листики от стеблей. Приготовьте противень и форму для лазаньи.
  2. Prepare eggplants and zucchini. Combine the chopped vegetables with salt, place in a colander, cover with a plate and place a weight on top. Let sit for 1 hour, then drain and dry the vegetable cubes on paper towels.
    Подготовьте баклажаны и кабачки. Измельченные овощи соедините с солью, выложите на дуршлаг, накройте тарелкой и поставьте сверху груз. Оставьте на 1 час, затем отожмите и обсушите кубики овощей на бумажных полотенцах.
  3. Prepare the vegetable filling. Preheat oven to 240 degrees. Place cherry tomatoes, eggplants, zucchini, bell peppers and onions on a baking sheet. Add basil and drizzle with oil. Sprinkle with chopped garlic, salt, pepper, stir. Place in the oven for 30-40 minutes, then add the olives and capers. Divide the filling into 3 parts.
    Приготовьте овощную начинку. Разогрейте духовку до 240 градусов. На противне разложите черри, баклажаны, кабачки, болгарский перец и лук. Положите базилик, сбрызните маслом. Присыпьте измельченным чесноком, солью, перцем, перемешайте. Отправьте в духовку на 30-40 минут, затем добавьте маслины и каперсы. Начинку разделите на 3 части.
  4. While the vegetables are roasting, prepare the sauce. Combine flour and melted butter in a saucepan, pour in milk, add bay leaf, nutmeg, salt and ground black pepper. Cook until thickened over medium heat with constant stirring. Then reduce heat and cook for 2 minutes. Add 3 tbsp. parmesan and stir. Divide the sauce into 4 parts.
    Пока запекаются овощи, приготовьте соус. Соедините в кастрюле муку и растопленное сливочное масло, влейте молоко, добавьте лавровый лист, мускатный орех, соль и черный молотый перец. Варите до загустения на огне средней мощности при постоянном помешивании. Затем убавьте огонь и варите 2 минуты. Всыпьте 3 ст.л. пармезана и перемешайте. Разделите соус на 4 части.
  5. Form lasagna and bake it. Pour some of the sauce into the mold, distribute some of the filling. Sprinkle 1/3 of the volume with mozzarella, cover with lasagna sheets. Repeat the procedure until you run out of ingredients; the top layer should be sauce. Sprinkle with the remaining Parmesan and place in an oven preheated to 180 degrees for 25-30 minutes.
    Сформируйте лазанью и запеките ее. В форму влейте часть соуса, распределите часть начинки. Присыпьте 1/3 объема моцареллы, накройте листами лазаньи. Повторяйте процедуру до окончания продуктов, верхним слоем должен быть соус. Присыпьте оставшимся пармезаном и отправьте в разогретый до 180 градусов духовой шкаф на 25-30 минут.
  6. Lasagna with mozzarella is a self-sufficient and satisfying dish. A glass of "Borjomi" will help to emphasize its advantages.
    Лазанья с моцарелой — самодостаточное и сытное блюдо. Подчеркнуть его достоинства поможет стакан "Боржоми".
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому