Wash the chicken carcass well, cut into portions, and dry with paper towels. Peel the onion, wash it, chop it. Prepare some food foil.
Тушку курицы хорошо вымойте, разделайте на порционные кусочки, обсушите бумажными полотенцами. Лук почистите, вымойте, измельчите. Приготовьте пищевую фольгу.
Start cooking the chicken. Heat the oil in a frying pan, place the chicken pieces, sprinkle with salt, freshly ground pepper and flour. Fry over medium heat for 15 minutes until golden brown, remove from the dish.
Начните готовить курицу. Масло разогрейте в сковороде, выложите кусочки курицы, присыпьте солью, свежемолотым перцем и мукой. Обжарьте на огне средней мощности в течение 15 минут до румяности, выложите из посуды.
Take care of the onions. Place the onion in the same frying pan, set the burner power to slightly lower than medium, and fry the vegetable for 6 minutes until lightly caramelized. Add a cinnamon stick and season with ginger, cumin, turmeric, and cayenne pepper. Stir-fry for another 1 minute. Then pour in the broth, add 3 tbsp. lemon juice, turn up the heat and bring to a boil. Reduce heat to low and simmer covered for 15 minutes.
Займитесь луком. В эту же сковороду загрузите лук, сделайте мощность горелки чуть ниже средней, обжаривайте овощ в течение 6 минут до легкого карамельного цвета. Положите палочку корицы, приправьте имбирем, зирой, куркумой, кайенским перцем. Обжарьте, помешивая, еще 1 минуту. Затем влейте бульон, добавьте 3 ст.л. сока лимона, прибавьте огонь, доведите до кипения. Уменьшите мощность огня до минимального, томите под крышкой 15 минут.
Combine onion and chicken. Place the chicken pieces on top of the onion, turn up the heat a little, and wait until the broth boils. Cover the pan with a lid and simmer for 25 minutes. Then transfer the meat to a deep bowl and cover with foil.
Соедините лук с курицей. Кусочки курицы положите поверх лука, немного прибавьте огонь, дождитесь закипания бульона. Накройте сковороду крышкой и тушите 25 минут. Затем переложите мясо в глубокую миску, прикройте фольгой.
Prepare the dates. Boil the broth in a frying pan until slightly thickened, then add the dates, pour in the remaining lemon juice and cook over low heat for 2-3 minutes.
Подготовьте финики. Бульон в сковородке кипятите до легкого загустения, затем положите финики, влейте оставшийся сок лимона и готовьте на слабом огне 2-3 минуты.
Place the chicken pieces on serving plates, top with dates and onions, and sprinkle with herbs.
Кусочки курицы разложите по порционным тарелкам, сверху выложите финики с луком, присыпьте зеленью.