Remove the skin from the pink salmon fillet. Rinse it and pat dry with a paper towel. Wash the zucchini, peel the onions and carrots. Rinse the rice 2-3 times with cold water until the water becomes more or less clear. Preheat the oven to 190°C.
Филе горбуши освободите от кожи. Ополосните его и промокните бумажным полотенцем. Кабачок помойте, репчатый лук и морковь очистите. Рис промойте 2-3 раза холодной водой до тех пор, пока вода не станет более-менее прозрачной. Разогрейте духовку до 190 °С.
Pour the rice into the baking dish and spread it in an even layer.
В форму для запекания высыпьте рис и распределите его равномерным слоем.
Add rice with water in a ratio of 1:1.5 and add a little salt.
Залете рис водой в соотношении 1:1,5 и немного посолите.
Cut the zucchini into semicircular slices 2-3 mm thick and place in an even layer on the rice.
Кабачок нарежьте полукруглыми ломтиками толщиной 2-3 мм и ровным слоем выложите на рис.
Cut the carrots into thin slices, and the onions into half rings. Place a layer of onions on top of the zucchini, followed by a layer of carrots.
Морковь нарежьте тонкими ломтиками, а репчатый лук – полукольцами. Выложите сверху на кабачки слой лука, а затем слой моркови.
Place pink salmon fillet on top of the vegetables. Season it with salt and pepper.
Сверху на овощи выложите филе горбуши. Приправьте его солью и перцем.
Pour sour cream over everything. For convenience, dilute the sour cream with a small amount of cream or milk. Sprinkle everything with chopped dill, cover the dish with foil and bake in the oven for 30 minutes.
Полейте всё сверху сметаной. Для удобства разведите сметану небольшим количеством сливок или молока. Посыпьте всё рубленным укропом, накройте блюдо фольгой и отправьте запекаться в духовку на 30 минут.
After 30 minutes, remove the foil and bake the dish for another 10 minutes to brown.
Спустя 30 минут снимите фольгу и запеките блюдо еще 10 минут, чтобы оно подрумянилось.
Place a portion of the prepared pink salmon with vegetables on a plate and sprinkle with fresh herbs.
Выложите порцию готовой горбуши с овощами на тарелку и посыпьте свежей зеленью.