Rinse the potatoes well. Rinse the dill and dry with a paper towel. Peel the garlic.
Хорошо промойте картофель. Укроп ополосните и просушите бумажным полотенцем. Чеснок почистите.
Cut the potatoes into wedges. There is no need to peel off the peel.
Порежьте картофель дольками. Кожуру счищать не нужно.
Place potatoes in a bowl. Sprinkle with salt, spices, add vegetable oil and mix well.
Положите картофель в миску. Посыпьте солью, специями, добавьте растительное масло и хорошо перемешайте.
Place the potatoes in an even layer on a baking sheet or baking sheet, skin side down. Send it to bake in the oven for 30-40 minutes at 180°C.
Выложите картошку на противень или в форму для запекания ровным слоем кожурой вниз. Отправьте ее запекаться в духовку на 30-40 минут при 180°С.
Meanwhile, prepare the sauce. In a bowl, mix mayonnaise, chopped dill and chopped garlic.
Тем временем приготовьте соус. В миске смешайте майонез, рубленый укроп и измельченный чеснок.
When done, remove the potatoes from the oven. Let it cool a little.
По готовности достаньте картошку из духовки. Дайте ей немного остыть.
Serve country potatoes with gravy. Bon appetit.
Подавайте картофель по-деревенски с соусом. Приятного аппетита.