Wash the cucumber, tomatoes and basil in running water. Prepare all other ingredients, placing them within easy reach.
Помойте огурец, помидоры и базилик в проточной воде. Подготовьте все остальные ингредиенты, расположив их в ближнем доступе.
Prepare the pasta. To do this, place it in boiling salted water and cook for about 10 minutes. Then drain in a colander and drain. If desired, you can rinse the paste with cold water to prevent it from sticking. Cut the mozzarella cheese into halves.
Приготовьте пасту. Для этого поместите ее в кипящую подсоленную воду и варите примерно 10 минут. Затем откиньте на дуршлаг и слейте воду. По желанию можно промыть пасту холодной водой, чтобы она не слипалась. Нарежьте сыр моцарелла на половинки.
Prepare salad dressing. To do this, mix olive oil, balsamic sauce and lemon juice in a separate bowl. Add salt and pepper to taste and beat with a fork until smooth.
Приготовьте заправку для салата. Для этого смешайте в отдельной мисочке оливковое масло, бальзамический соус и лимонный сок. Добавьте соль и перец по вкусу и взбейте вилкой до однородности.
Cut the cucumber into large cubes and the tomatoes into quarters. Cut the pitted olives into rings. In a suitable container, mix all the salad ingredients. Pour the dressing over the salad and toss gently.
Нарежьте огурец крупным кубиком, а помидоры четвертинками. Маслины без косточки нарежьте колечками. В подходящей емкости смешайте все составляющие салата. Полейте салат заправкой и аккуратно перемешайте.
The finished salad can be served on portioned plates, first sprinkled with basil leaves to taste.
Готовый салат можно подавать на порционных тарелках, предварительно посыпав по вкусу листьями базилика.