Wash and core the quince, then cut into slices. Cut off the tail and peel from the pineapple. Cut in half, remove the hard core and cut the flesh into slices. Prepare and sterilize jars and bottles for infusion.
Айву помойте и очистите от сердцевины, затем нарежьте дольками. С ананаса срежьте хвостик и кожуру. Разрежьте пополам, удалите твердую сердцевину и нарежьте мякоть ломтиками. Подготовьте и стерилизуйте банки и бутылки для настаивания.
Prepare the liqueur base. Place the quinces and pineapples in a liter jar. Add sugar and close the lid. Next, place the jar in a cool, dark place for 1-2 days, until the quince and pineapple release juice into about a third of the jar. If sugar is visible around the edges of the jar, shake the fruit.
Приготовьте основу для ликера. Выложите айву и ананасы в литровую банку. Засыпьте сахаром и закройте крышкой. Далее поставьте банку в прохладное темное место на 1-2 суток, пока айва и ананас не пустят сок примерно на треть банки. Если по краям банки виден сахар, взболтайте фрукты.
Prepare the liqueur. Pour vodka into one glass and sambuca into another. Pour them over the quinces and pineapples. Close the jar hermetically with a lid and leave to infuse for 1.5 months in a cool, dark place. Then strain and pour the liqueur into bottles and store.
Приготовьте ликер. Налейте в один стакан водку, в другой самбуку. Залейте ими айву и ананасы. Герметично закройте банку крышкой и поставьте на 1,5 месяца настаиваться в прохладном темном месте. Затем процедите и перелейте ликер в бутылки, поставьте на хранение.
Quince liqueur can be drunk neat with ice, or served with ice cream, coffee or desserts.
Ликер из айвы можно пить со льдом в чистом виде, а также подавать с мороженым, кофе или десертами.