Wash the tomatoes, dry and finely chop. Peel the onion and cut into 0.5x0.5 cm cubes. Wash the potatoes, peel and boil until tender for 10 minutes, then cut into thin slices. Cut the bacon into slices 0.2 cm thick. Wash the eggs. Grate the cheese on a fine grater. To serve, rinse and dry the mint. Preheat the oven to 200 degrees.
Помидоры помойте, обсушите и мелко нарежьте. Лук репчатый очистите и нарежьте кубиками 0,5х0,5 см. Картофель помойте, очистите и отварите до готовности 10 минут, затем нарежьте тонкими ломтиками. Шпикачки нарежьте кружочками по 0,2 см толщиной. Яйца помойте. Сыр натрите на мелкой терке. Мяту для подачи промойте и просушите. Духовку разогрейте до 200 градусов.
Prepare the vegetables. 1 tbsp. l. Heat the oil in a frying pan and fry the onion in it for 7 minutes, then add the bacon and fry for another 3 minutes. Add the tomatoes and simmer for 3 minutes, then add the beans to the remaining ingredients and cook for another 2 minutes.
Подготовьте овощи. 1 ст. л. масла разогрейте на сковороде и обжарьте на нем лук в течение 7 минут, затем добавьте шпикачки и обжарьте еще 3 минуты. Добавьте помидоры и потушите 3 минуты, затем выложите к остальным ингредиентам фасоль и готовьте еще 2 минуты.
Prepare the moussaka. Mix sour cream, eggs and cheese, beat everything. Grease the mold with oil. Place the potatoes on the bottom of the pan, then the bacon and beans. Pour in the sour cream and egg mixture and bake in the oven for 20 minutes.
Приготовьте мусаку. Смешайте сметану, яйца и сыр, все взбейте. Форму смажьте маслом. На дно формы выложите картофель, затем шпикачки с фасолью. Залейте сметанно-яичной смесью и запеките в духовке 20 минут.
Place the moussaka on a serving board and garnish with a sprig of mint.
Выложите мусаку на доску для подачи и украсьте веточкой мяты.