Prepare all ingredients
Подготовьте все ингредиенты
Prepare the dough. In a bowl, mix warm water, yeast, salt, sugar and 5 tablespoons of flour. Stir. Cover the bowl with a napkin and place in a warm place for 20-25 minutes. The dough should become larger and covered with bubbles. Add vegetable oil and remaining flour. Mix with a spoon or spatula until smooth. Knead the dough with your hands; it should be soft and slightly sticky to your hands. Using oiled hands, form the dough into a ball. Grease a clean bowl with vegetable oil and transfer the dough into it. Cover with film and place in a warm place for 1 hour to rise.
Приготовьте опару для теста. В миске смешайте тёплую воду, дрожжи, соль, сахар и 5 столовых ложек муки. Перемешайте. Накройте миску салфеткой и положите в тёплое место на 20-25 минут. Опара должна стать больше и покрыться пузырьками. Добавьте растительное масло и оставшуюся муку. Перемешайте ложкой или лопаткой до однородной консистенции. Вымесите тесто руками, оно должно быть мягким и немного липнуть к рукам. Руками, смазанными растительным маслом, сформируйте из теста шар. Чистую миску смажьте растительным маслом и переложите в неё тесто. Накройте плёнкой и положите в тёплое место на 1 час для подъёма.
Prepare the filling for the pies. Wash, peel, boil the potatoes, add salt and mash. Chop and fry the onion until golden brown, add to the puree along with the frying oil. Mix well. Add spices to taste. Divide the dough into approximately 18 equal parts and form into balls. Let the dough rise a little, 5-7 minutes. Using your fingers, gently knead the balls into flat cakes.
Приготовьте начинку для пирожков. Помойте, почистите, отварите картошку, посолите сделайте пюре. Нарежьте и пожарьте лук до золотистого цвета, добавьте в пюре вместе с маслом от жарки. Хорошо перемешайте. Добавьте специи - по вкусу. Разделите тесто примерно на 18 равных частей, сформируйте шарики. Дайте тесту немного подойти, 5-7 минут. Пальцами аккуратно разомните шарики в лепёшки.
Spread the filling, about 1 tablespoon at a time. Pinch the edges and form into pies. Pour a lot of oil into a saucepan or deep frying pan, up to about half the height of the pie to fry like deep fat, heat it up. Place the pies seam side down and fry on each side until golden brown. Remove the finished pies with a slotted spoon onto a paper towel so that excess fat is absorbed. Ready!
Разложите начинку, примерно по 1 столовой ложке. Защипните края и сформируйте пирожки. Налейте в кастрюлю или глубокую сковороду много масла, примерно до половины высоты пирожка чтобы жарить как во фритюре, разогрейте. Выложите пирожки швом вниз и обжарьте с каждой стороны до золотистого цвета. Готовые пирожки выньте шумовкой на бумажное полотенце, чтобы лишний жир впитался. Готово!
I often decorate pies with dill sprigs. You can put it in beautiful painted plates. Better to eat hot!
Часто украшаю пирожки веточками укропа. Можно положить в красивые тарелки с росписью. Лучше есть горячими!