Rinse the jars in advance; if desired, you can sterilize the jars and lids. Wash the cucumbers and soak them in cold water for 1-2 hours.
Заранее промойте банки, по желанию можно простерилизовать банки и крышки. Помойте огурцы, залейте их на 1-2 часа холодной водой.
Place pepper, chopped garlic at the bottom of the jar, you can add a bay leaf or a sprig of fresh dill. After cutting off the “butts” of the cucumbers, place them in a jar.
На дно банки выложите перец, нарезанный чеснок, можно добавить лавровый лист или веточку свежего укропа. Обрезав «попки» огурцов, поместите их в банку.
Prepare the brine. To do this, add salt and sugar to the water and bring to a boil. You can add a little cloves for flavor.
Приготовьте рассол. Для этого добавьте соль и сахар в воду и доведите до кипения. Для аромата можно добавить немного гвоздики.
Pour the prepared marinade over the cucumbers, add vinegar. For spice you can add a sprig of rosemary. Screw the lids on the jars, turn them over and wrap them until they cool completely.
Готовым маринадом залейте огурцы, добавьте уксус. Для пряности можете добавить веточку розмарина. Закрутите банки крышками, переверните и укутайте до полного остывания.