Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
For the breast, preheat the oven in convection mode to 180°C. Pat the breast dry with a napkin and coat it with olive oil, lemon zest and juice, thyme leaves and salt. Let it sit for 2-3 minutes.
Для грудки прогрейте духовку в режиме конвекции до 180 °С. Обсушите грудку салфеткой, покройте ее оливковым маслом, цедрой и соком лимона, листьями тимьяна и солью. Дайте полежать 2-3 минуты.
Place the breast, outer side down, in a well-heated frying pan and add two cloves of garlic in the skins. Fry over medium-high heat until golden brown.
На хорошо нагретую сковороду выложите грудку внешней стороной вниз, добавьте два зубчика чеснока в шелухе. Обжаривайте на средне-сильном огне до золотистой корочки.
Add 10g butter and turn the breast over. Once the second side is also golden, add more oil and, holding the breast with tongs, fry it on the other sides.
Добавьте 10 г сливочного масла и переверните грудку. Как только вторая сторона так же станет золотистой, добавьте еще масла и, удерживая щипцами грудку, обжарьте ее с других сторон.
Return the breast to the pan and drizzle with rum. Allow the alcohol and oil to form an emulsion into which to dip the breast. Transfer the breast to a roasting pan or baking sheet lined with a small sheet of foil and place in the oven for 6-8 minutes. Remove the breast and serve it with the side dish.
Верните грудку на сковороду и сбрызните ее ромом. Позвольте алкоголю и маслу образовать эмульсию, в которую грудку следует обмокнуть. Переложите грудку в лоток для запекания или противень с небольшим листом фольги и отправьте в духовку на 6-8 минут. Достаньте грудку и подавайте ее с гарниром.
For the chutney, thinly slice the garlic and seeded chili peppers. Cut the pumpkin into large cubes with a side of 1 cm. Melt some of the butter in a frying pan and add olive oil, add pumpkin, cinnamon and garlic. Fry it until golden brown on all sides. Add sugar, grated ginger, chili pepper, lemon juice and zest. Reduce heat to minimum. Stirring vigorously, bring to readiness over medium heat and remove.
Для чатни нарежьте тонкими пластинками чеснок и перец чили, освобожденный от семечек. Тыкву нарежьте крупными кубиками со стороной 1 см. На сковороде растопите часть сливочного масла и добавьте оливковое, выложите тыкву, корицу и чеснок. Обжарьте ее до образования золотистой корочки со всех сторон. Добавьте сахар, тертый имбирь, перец чили, сок и цедру лимона. Уменьшите нагрев на минимальный. Активно помешивая, доведите до готовности на среднем огне и снимите.