Rinse the fish well with cold water to remove mucus and blood. Clean, gut, remove gills and rinse again.
Хорошо промойте рыбу холодной водой от слизи и крови. Очистите, выпотрошите, удалите жабры и снова промойте.
Cut the carp carcass on both sides. Rub with salt and spices and leave to sit for 10 minutes.
Надрежьте тушку карпа с обеих сторон. Натрите солью и специями и оставьте полежать минут 10.
Cut the onion into half rings and fry in a frying pan until golden brown.
Нарежьте лук полукольцами, обжарьте на сковороде до золотистого цвета.
Place the fried onion into the cuts made on the carcass, leaving a small amount for baking.
Обжаренный лук поместите в надрезы, сделанные на тушке, оставив небольшое количество для запекания.
Place the remaining onions on the bottom of the baking dish and place the fish on top. Bake in the oven until done, about 20-25 minutes at 200°C.
На дно формы для запекания выложите остатки лука, поверх него положите рыбу. Запекайте в духовом шкафу до готовности примерно 20-25 минут при температуре 200 °С.
While the fish is baking, prepare the sauce: mix the juice of half a lemon, sour cream and pepper. Take out the baking sheet and pour the prepared sauce over the fish. Continue baking until golden brown.
Пока рыбка запекается, приготовьте соус: смешайте сок половинки лимона, сметану и перец. Достаньте противень, полейте рыбку приготовленным соусом. Продолжайте запекать до золотистой корочки.
The dish goes well with any side dish and will perfectly decorate both a festive table and an everyday meal. Before serving, sprinkle it with finely chopped herbs.
Блюдо подойдет к любому гарниру, прекрасно украсит как праздничный стол, так и повседневную трапезу. Перед подачей посыпьте его мелко нарезанной зеленью.