Wash the eggplants. Prepare salt at the rate of 2 tablespoons per 1 liter of water.
Помойте баклажаны. Подготовьте соль из расчета 2 столовых ложки на 1 литр воды.
Place the eggplants in a saucepan, cover with water and add salt. Bring to a boil and cook for 8-10 minutes. Check with a knife: the eggplant flesh should become soft, but not fall apart.
Баклажаны опустите в кастрюлю, залейте водой и добавьте соль. Доведите до кипения и варите 8-10 минут. Проверьте ножом: мякоть баклажанов должна стать мягкой, но не разваливаться.
Transfer the eggplant to a plate and cool slightly. Finely chop the garlic or put it through a garlic press.
Переложите баклажаны на тарелку и немного охладите. Нарежьте мелко чеснок либо пропустите его через чеснокодавилку.
Cut the eggplants into large pieces and stuff with garlic.
Нарежьте баклажаны на крупные куски и начините чесноком.
Place peppercorns and bay leaves at the bottom of the jar. You can add spices to your taste. Place the stuffed eggplants in a jar and fill with brine. Close the lid. Now they can be left to steep in the refrigerator overnight. Serve eggplants with onions and vegetable oil.
На дно банки положите перец горошком и лавровый лист. Можете добавить пряностей на ваш вкус. Начиненные баклажаны уложите в банку и залейте рассолом. Закройте крышкой. Теперь их можно отправить настаиваться в холодильник на ночь. Подавайте баклажаны с репчатым луком и растительным маслом.