Wash the tomatoes, remove the stems, and remove the stalk. Wash the greens: arugula, basil. Separate the basil leaves from the sprigs. Dry all washed ingredients.
Помойте помидоры, удалите стебли, очистите от плодоножки. Перемойте зелень: руколу, базилик. Отделите листы базилика от веточек. Просушите все мытые ингредиенты.
Cut the tomatoes and mozzarella balls into halves. Set the chopped foods aside to drain off any excess liquid.
Разрежьте на половинки помидоры, шарики моцареллы. Отложите в сторону нарезанные продукты, чтобы стекла лишняя жидкость.
Place herbs on a serving plate: basil and arugula. Place cut tomatoes and mozzarella balls on top, stirring first.
На сервировочное блюдо выложите зелень: базилик и руколу. Сверху выложите разрезанные помидоры, шарики моцареллы, предварительно перемешав.
Before serving, drizzle olive oil and lemon juice on top. Add salt and pepper. Garnish the top with the remaining basil leaves.
Перед подачей сбрызните сверху оливковым маслом, лимонным соком. Добавьте соль, перец. Украсьте сверху оставшимися листиками базилика.
You can serve the finished appetizer (salad) on skewers. Thread a tomato, a Mozzarella ball, a basil leaf, and so on onto each skewer in turn. Place the finished skewers on a plate with greens. Also drizzle oil, lemon juice or balsamic vinegar on top if desired.
Готовую закуску (салат) можете подать на шпажках. На каждую шпажку нанизывайте по очереди помидор, шарик Моцареллы, листик базилика и так далее. Готовые шпажки выложите на тарелку с зеленью. Сверху также сбрызните маслом, лимонным соком или бальзамическим уксусом по желанию.