Clean the fillet from chaff and fat, wash and dry. Peel and wash the garlic.
Филе зачистите от плевы и жира, помойте, обсушите. Чеснок очистите и помойте.
Finely chop the garlic or pass it through a press. Mix with sour cream, add a little salt.
Чеснок мелко порубите или пропустите через пресс. Смешайте со сметаной, немного подсолите.
Cut the chicken fillet lengthwise into 2-3 pieces. Beat each layer well. Place the chopped pieces on the board, sprinkle with poultry spices and salt. Brush with garlic and sour cream sauce and roll into an envelope, tucking in on four sides so that the filling remains inside.
Куриное филе разрежьте вдоль на 2-3 части. Каждый пласт хорошо отбейте. Разложите отбитые кусочки на доске, присыпьте специями для птицы, посолите. Смажьте чесночно-сметанным соусом и сверните конвертиком, подвернув с четырех сторон, чтобы начинка осталась внутри.
Wrap each envelope with a thin long strip of bacon, overlapping the “turns”. Place them in a pan lined with foil and place in a preheated oven. Bake at 180 degrees for about 35-40 minutes.
Каждый конвертик обверните тонкой длинной полоской бекона, накладывая «витки» внахлест. Выложите их в форму, застеленную фольгой и отправьте в прогретую духовку. Запекайте при 180 градусах около 35-40 минут.
Serve chicken envelopes with chopped vegetables. Prepare the side dish according to your taste. Decorate with greens.
Куриные конвертики подайте с нарезкой из овощей. Приготовьте гарнир по вашему вкусу. Украсьте зеленью.