Prepare and chop the ingredients needed for this recipe ahead of time.
Заранее приготовьте и нарежьте ингредиенты, которые нужны для этого рецепта.
First of all, prepare the shrimp. If you have frozen ones, wait until they are completely defrosted. You can put them under warm water, it will be faster. Chop the artichokes, then mince the garlic. At the same time, preheat the oven to 210°C. Take pita bread and olive oil, brush the pita bread on both sides with oil. Then place the pita bread on a baking sheet and bake for 6-8 minutes. The pita bread should become crispy.
Первым делом подготовьте креветки. Если у вас замороженные, то дождитесь, чтоб они полностью разморозились. Можно положить их под теплую воду, так будет быстрей. Артишоки нарежьте, затем измельчите чеснок. Параллельно разогрейте духовку до температуры 210°С. Возьмите лаваш и оливковое масло, смажьте маслом лаваш с двух сторон. Затем положите лаваш на противень и запекайте 6-8 минут. Лаваш должен стать хрустящим.
Then dry the shrimp so that there is no moisture on them. Mix chopped artichokes with shrimp. For dressing, take 1 tablespoon of olive oil, chopped garlic, salt and pepper. Mix everything thoroughly with shrimp. Grate the mozzarella and parmesan and place on top of the pita bread. Then add the shrimp and artichokes tossed with the dressing. Next, bake for 7-8 minutes in the oven.
Затем обсушите креветки, чтоб на них не было влаги. Нарезанные артишоки смешайте с креветками. Для заправки возьмите 1 столовую ложку оливковое масла, измельченный чеснок, соль и перец. Тщательно все перемешайте с креветками. Натрите моцареллу и пармезан, выложите сверху лаваша. Затем выложите креветки и артишоки, перемешанные с заправкой. Далее запекайте 7-8 минут в духовке.
When the pizza is ready, cut it into portions and place on a plate. Use a lettuce leaf for decoration; you can also sprinkle chopped herbs on top.
Когда пицца будет готова, разрежьте ее на порционные кусочки и выложите на тарелку. Для украшения используйте лист салата, также можно посыпать измельченной зеленью сверху.