Wash the cucumbers and dry with a towel. Prepare salt at the rate of 2 tablespoons per 1 liter of water.
Помойте огурцы и просушите полотенцем. Подготовьте соль из расчета 2 столовых ложки на 1 литр воды.
Cut the cucumbers into large slices. Place bay leaf, peppercorns, garlic and chili pepper on the bottom of the jar.
Нарежьте огурцы крупными дольками. На дно банки выложите лавровый лист, перец горошком, чеснок и перец чили.
Pour 1 liter of water into a saucepan, add tomato paste or sauce, sugar, salt and vinegar. Bring the brine to a boil over low heat. You can add other spices to your taste.
В кастрюлю налейте 1 литр воды, добавьте туда томатную пасту или соус, сахар, соль и уксус. На медленном огне доведите рассол до кипения. Можете добавить другие пряности на ваш вкус.
Place the cucumbers in a jar and pour the resulting sauce over it. Roll up under the lid and wrap for 1-1.5 hours.
Уложите огурцы в банку и залейте получившимся соусом. Закатайте под крышку и укутайте на 1-1,5 часа.