Place semolina and flour in plates, and pour kefir into a bowl. Place sugar, salt and baking soda in containers. Pour vegetable oil into a glass.
Манную крупу и муку положите в тарелки, а кефир налейте в пиалу. Сахар, соль и соду насыпьте в емкости. Растительное масло налейте в стакан.
Salt the kefir a little and pour sugar into it, mix thoroughly, add soda and mix again. As the reaction begins, add semolina and flour in parts, then leave the dough for 10 minutes. Pour oil into the pan and heat it, then reduce the heat. Take about a tablespoon of dough and place it in the pan. Fry the pancakes until cooked on both sides.
Кефир немного посолите и насыпьте в него сахар, тщательно перемешайте, введите соду и снова перемешайте. Как начнется реакция, введите манную крупу и частями муку, затем оставьте тесто на 10 минут. Налейте на сковороду масло и нагрейте его, затем огонь уменьшите. Возьмите неполную столовую ложку теста и выложите на сковороду. Жарьте оладьи до готовности с двух сторон.
Place the pancakes in a plate and pour jam on them, and sprinkle with berries.
Оладьи положите в тарелку и полейте на них варенье, а также посыпьте ягодами.