Thaw and dry the beef tongue. Clean it of films. Wash the potatoes and mushrooms.
Разморозьте и обсушите говяжий язык. Очистите его от пленок. Помойте картофель и грибы.
Place your tongue in boiling water. After 15 minutes, add bay leaf and peppercorns. Cook over medium heat until done. Cooking time depends on weight: 1 kg - 90 minutes, more than 1 kg - 180 minutes.
В кипящую воду положите язык. Через 15 минут добавьте лавровый лист и перец горошком. Варите до готовности на среднем огне. Время варки зависит от веса: 1 кг – 90 минут, больше 1 кг – 180 минут.
Pour salt into a baking tray. Place the potatoes on the salt, spaced apart. Place in an oven preheated to 200°C for an hour. Check the readiness of the potatoes by piercing them with a fork.
В противень насыпьте соль. Выложите на соль картофель на расстоянии друг от друга. Поставьте в предварительно разогретую до 200 °C духовку на час. Готовность картофеля проверяйте, проколов его вилкой.
When the tongue is cooked, take it out, let it cool a little and cut into pieces. Heat a frying pan, melt a piece of butter on it and fry the pieces of tongue. Do not pour out the broth.
Когда язык сварится, достаньте его, дайте немного остыть и нарежьте на кусочки. Разогрейте сковороду, растопите на ней кусочек сливочного масла и обжарьте кусочки языка. Бульон не выливайте.
Break the finished potatoes into pieces.
Готовый картофель разломайте на части.
Fry the potatoes in a preheated frying pan.
На разогретой сковороде обжарьте картофель.
Slice the mushrooms. Once the potatoes are browned, add the mushrooms to the pan. Fry them together a little, and then pour in a little broth.
Нарежьте грибы. Как только картофель подрумянится, добавьте в сковороду грибы. Немного обжарьте их вместе, а потом влейте немного бульона.
Add butter and simmer until thick.
Добавьте сливочное масло и тушите до загустения.
Place the potato and mushroom sauce on a plate and carefully place pieces of beef tongue on top.
На тарелку выложите картофельно-грибной соус, а сверху аккуратно положите кусочки говяжьего языка.
Garnish the dish with herbs and fresh vegetables.
Украсьте блюдо зеленью и свежими овощами.