Defrost and rinse the beef tongue, clean it of films. Wash the potatoes.
Разморозьте и промойте говяжий язык, очистите его от пленок. Помойте картофель.
Place your tongue in boiling water. After 15 minutes, add bay leaf and peppercorns. Cook over medium heat until done. Cooking time depends on weight: 1 kg - 90 minutes, more than 1 kg - 180 minutes.
В кипящую воду положите язык. Через 15 минут добавьте лавровый лист и перец горошком. Варите до готовности на среднем огне. Время варки зависит от веса: 1 кг – 90 минут, больше 1 кг – 180 минут.
Pour salt into a baking tray. Place the potatoes on the salt, spaced apart. Place in an oven preheated to 200°C for an hour. Check the readiness of the potatoes by piercing them with a fork.
В противень насыпьте соль. Выложите на соль картофель на расстоянии друг от друга. Поставьте в предварительно разогретую до 200 °C духовку на час. Готовность картофеля проверяйте, проколов его вилкой.
When the tongue is cooked, take it out, let it cool a little and cut into pieces. Heat a frying pan, melt a piece of butter on it and fry the pieces of tongue.
Когда язык сварится, достаньте его, дайте немного остыть и нарежьте на кусочки. Разогрейте сковороду, растопите на ней кусочек сливочного масла и обжарьте кусочки языка.
Cool the finished potatoes and peel them. Pour milk into a small saucepan and add butter. Heat until the butter is melted.
Готовый картофель остудите и очистите от кожуры. В маленькую кастрюлю налейте молоко и добавьте масло. Нагревайте, пока масло не растопится.
Add potatoes to milk and mash into a puree.
Добавьте картофель к молоку и разомните в пюре.
Place the puree on a plate and place pieces of tongue on top.
На тарелку выложите пюре, сверху разместите кусочки языка.
Serve the dish with Borodino bread and fresh vegetable salad dressed with sour cream.
Подавайте блюдо с бородинским хлебом и салатом из свежих овощей, заправленным сметаной.