Rinse the vegetables. Let the cucumbers sit in cold water for two hours or overnight for a crispier appearance. Prick the center of the top of the tomatoes with a toothpick.
Промойте овощи. Оставьте огурцы в холодной воде на два часа или на всю ночь, так они будут более хрустящими. Центр верхушки помидоров проколите зубочисткой.
Sterilize jars and lids.
Стерилизуйте банки и крышки.
Place the cucumbers and tomatoes alternately in a jar, pour boiling water over them, leave for 10 minutes and drain the water.
Уложите поочередно огурцы с помидорами в банку, залейте кипятком, оставьте на 10 минут и слейте воду.
Pour the measured amount of water into a small saucepan, add salt and sugar, and place over medium heat. As soon as the water boils, add vinegar and stir. Let simmer for another 1 minute, then remove from heat.
В небольшую кастрюлю налейте отмеренное количество воды, добавьте соль и сахар, поставьте на средний огонь. Как только вода закипит, добавьте уксус, перемешайте. Дайте покипеть еще 1 минуту, после снимите с огня.
Pour hot brine into the jar with tomatoes and cucumbers, screw on the lid and turn it over, cover with a warm towel.
В банку с помидорами и огурцами влейте горячий рассол, закрутите крышку и переверните, накройте теплым полотенцем.
Pickled cucumbers with tomatoes will serve as an excellent appetizer for almost any dish.
Маринованные огурцы с помидорами послужат прекрасной закуской практически к любому блюду.