Wash the tomatoes. Peel the onions and garlic. Rinse the parsley and lettuce leaves and dry with paper towels. Preheat the oven to 180°C.
Помойте помидоры. Почистите лук и чеснок. Петрушку и листья салата ополосните и просушите с помощью бумажных полотенец. Разогрейте духовку до 180 °С.
Cut off the tops of the tomatoes and scoop out the cores with a spoon. Don't throw them away, they will come in handy for filling.
Срежьте верхушки у помидоров и ложкой выньте сердцевины. Не выбрасывайте их, они пригодятся для начинки.
Chop the parsley and mince the garlic.
Нарубите петрушку и измельчите чеснок.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте репчатый лук.
Finely chop the tomato cores and fry them with onions and garlic in vegetable oil for 5 minutes. Season with salt and pepper.
Мелко нарежьте сердцевины помидоров и обжарьте их с луком и чесноком на растительном масле в течение 5 минут. Посолите и поперчите.
Mix the filling with chopped parsley and fill the tomatoes with it.
Смешайте начинку с нарубленной петрушкой и наполните ею помидоры.
Sprinkle breadcrumbs over the top of the filling and add a teaspoon of butter to each tomato.
Посыпьте начинку сверху панировочными сухарями и добавьте по чайной ложке сливочного масла в каждый помидор.
Place the tomatoes in a baking dish lined with parchment paper and cover with the tops. Place the tomatoes in the oven to bake for 10-15 minutes.
Выложите помидоры в форму для запекания, застеленную пергаментной бумагой и накройте верхушками. Отправьте помидоры запекаться в духовку на 10-15 минут.
Place the tomatoes on fresh lettuce leaves and sprinkle with chopped parsley. Garnish the plate with freshly ground black pepper.
Выложите помидоры на листья свежего салата и посыпьте нарубленной петрушкой. Украсьте тарелку свежемолотым черным перцем.
Add cheese and mushrooms to the filling.
Добавьте в начинку сыр и грибы.