Place the chicken in a plate, take the butter and separate 100 g. Place the potatoes in a large container.
Поместите курицу в тарелочку, возьмите сливочное масло и отделите 100 г. Картофель положите в большую тару.
Wash and peel the potatoes. Boil it on the stove, it will take 10 minutes. Wait for the potatoes to cool and then cut them into wedges. Place the chopped slices in a mold, then pepper and salt to taste.
Промойте картофель и почистите. Отварите его на плите, это займет 10 минут. Подождите пока картофель остынет, а затем нарежьте его дольками. Порезанные дольки выложите в форму, далее поперчите и посолите по вкусу.
Using a garlic mince, mince the garlic and chop the dill, then mix with the butter.
С помощью чесночницы измельчите чеснок и порежьте укроп, затем смешайте с маслом.
Take the chicken and rinse it under running water and let it dry. Sprinkle salt and spices on all sides. Leave the chicken in this state for 30 minutes. Place the carcass on top of the potatoes, then put it in the oven, preheating it to 180 degrees. Turn the dish over after 40 minutes. After an hour and a half, spread the oil with garlic and dill, then return the chicken to the oven for 20 minutes.
Возьмите курицу и промойте под проточной водой, дайте просохнуть. Посыпьте со всех сторон солью и специями. Оставьте курицу в таком состоянии на 30 минут. Положите тушку сверху картофеля, далее отправьте в духовку, предварительно разогрев до 180 градусов. Переверните блюдо через 40 минут. Через полтора часа намажьте маслом чесноком и укропом, далее верните курицу в духовку на 20 минут.
Serve the dish on a separate plate, preferably hot. Can be served with herbs or fresh vegetables.
Подавайте блюдо на отдельной тарелке, желательно в горячем виде. Можно подать с зеленью или свежими овощами.