Rinse shrimp and mussels in cold running water. Also rinse vegetables and herbs and dry them with paper towels.
Промойте креветки и мидии в холодной проточной воде. Овощи и зелень также промойте и просушите при помощи бумажных полотенец.
Prepare the pasta. To do this, cook it in boiling salted water until al dente. This will take approximately 5 minutes. Then drain the pasta in a colander to drain off excess water.
Приготовьте пасту. Для этого отварите ее в кипящей подсоленной воде до состояния аль денте. Это займет примерно 5 минут. Затем откиньте пасту на дуршлаг, чтобы слить лишнюю воду.
Fry tom yam paste in olive oil in a frying pan, add coconut milk and fish sauce. Add lime juice and chopped lemongrass and warm everything together a little.
На сковороде на оливковом масле обжарьте пасту том-ям, добавьте кокосовое молоко и рыбный соус. Добавьте сок лайма и измельченный лемонграсс и немного прогрейте все вместе.
Add shrimp and mussels to the pan, cook for about 5 minutes, then add boiled spaghetti, heat for a couple of minutes and remove from heat. Leave it under the closed lid to finish.
Отправьте на сковороду креветки и мидии, готовьте около 5 минут, затем добавьте отваренные спагетти, прогрейте пару минут и снимите с огня. Оставьте под закрытой крышкой доходить.
Carefully cut the tomatoes and mozzarella cheese into thin slices so as not to mash them. Place them overlapping each other on a flat plate. Add basil leaves and salt to taste.
Помидоры и сыр моцарелла аккуратно нарежьте на тонкие слайсы так, чтобы не помять их. На плоской тарелке выложите их через один внахлест. Добавьте листья базилика и посолите по вкусу.
Serve the prepared tom yam pasta and Caprese salad together. Offer an additional whole chili pepper for the tom yum paste so you can add it as desired.
Подавайте готовую пасту том-ям и салат «Капрезе» в паре. К пасте том-ям дополнительно предложите целый перчик чили, чтобы можно было добавить его по желанию.