Rinse the shrimp by placing them in a colander and tossing them constantly. Also wash the tomatoes and basil and dry them with paper towels. Peel the garlic.
Промойте креветки, закинув их в дуршлаг и постоянно подбрасывая. Помидоры и базилик также помойте и просушите бумажными полотенцами. Очистите чеснок от шелухи.
Remove shells and intestinal veins from the shrimp and cook in boiling salted water for about 1 minute. Then drain the water immediately to prevent the shrimp from becoming rubbery.
Очистите креветки от панцирей и кишечных вен и отварите в кипящей подсоленной воде около 1 минуты. Затем сразу слейте воду, чтобы креветки не стали резиновыми.
Cut the mozzarella cheese and onion into small cubes. Cut cherry tomatoes into quarters. Place tomatoes on the bottom of the salad bowl, and onion and mozzarella cheese on top. Add salt and pepper to taste, lightly drizzle everything with olive oil and add shrimp.
Нарежьте сыр моцарелла и репчатый лук мелким кубиком. Помидоры черри нарежьте четвертинками. На дно салатника выложите помидоры, а сверху лук и сыр моцарелла. Добавьте соль и перец по вкусу, слегка сбрызните все оливковым маслом и выложите креветки.
Serve the finished salad in individual deep plates; top each serving with a couple of basil sprigs.
Подавайте готовый салат в порционных глубоких тарелках, сверху украсьте каждую порцию парой веточек базилика.