Wash the chicken fillet and tomatoes in cold running water. Peel the garlic.
Помойте куриное филе и помидоры в холодной проточной воде. Очистите чеснок от шелухи.
Cut the chicken into steaks against the grain to make them easier to chew. Make small cross cuts on the steaks so they can marinate better. Coat the meat with a mixture of salt, pepper and chopped garlic.
Нарежьте куриное филе на стейки против волокон, чтобы их было легче жевать. Сделайте на стейках небольшие поперечные надрезы, чтобы они лучше могли замариноваться. Обмажьте мясо смесью соли, перца и измельченного чеснока.
Carefully cut the tomatoes into thin slices with a sharp knife so that the center does not leak out. The mozzarella cheese also needs to be carefully cut, being careful not to bruise or tear it.
Помидоры аккуратно нарежьте острым ножом на тонкие слайсы так, чтобы серединка не вытекала. Сыр моцарелла так же нужно аккуратно нарезать, стараясь не помять и не порвать его.
Place chicken pieces on a baking sheet. Pour olive oil on top in a thin stream and add tomatoes. Bake the chicken at 180℃ for 15 minutes. Then top with mozzarella cheese and let it bake in the oven for another 5 minutes.
На противень выложите кусочки курицы. Сверху тонкой струйкой полейте их оливковым маслом и выложите томаты. Поставьте курицу запекаться при температуре 180℃ на 15 минут. Затем выложите сверху сыр моцарелла и дайте ему дойти в духовке еще 5 минут.
Ready-made Italian chicken with Caprese can be served with a vegetable salad or, for example, pasta.
Готовую курицу по-итальянски с «Капрезе» можно подавать с овощным салатом или, например, пастой.