Wash the tomatoes. Clean and prepare your work area for making Caprese.
Помойте помидоры. Очистите и подготовьте рабочее место к приготовлению «Капрезе».
Cut the prepared tomatoes into not too thin slices about ½ centimeter wide. Mozzarella cheese should also be cut into the same pieces.
Заранее подготовленные помидоры нарежьте не слишком тонкими слайсами шириной около ½ сантиметра. Такими же кусочками следует нарезать и сыр моцарелла.
Mix dried basil in a separate container with salt and olive oil. Distribute the cheese and tomato on the plate with an overlap of cheese-tomato-cheese-tomato, etc. Pour the resulting dressing over the salad.
Сушеный базилик смешайте в отдельной емкости с солью и оливковым маслом. Распределите сыр и помидор на тарелке внахлест сыр-помидор-сыр-помидор и т.д. Полейте салат получившейся заправкой.
The finished dish can be served on a portioned plate. If desired, the serving can be decorated with mint or basil leaves.
Готовое блюдо можно подавать на порционной тарелке. По желанию подачу можно украсить листиками мяты или базилика.