Rinse the shrimp and mussels in running water using a colander. Lettuce leaves should also be washed and dried with paper towels.
Промойте креветки и мидии в проточной воде при помощи дуршлага. Салатные листья также следует промыть и просушить бумажными полотенцами.
Carefully tear the washed lettuce into not too large pieces with your hands. If necessary, remove the heads and shells from the shrimp and the beards from the mussels.
Промытый салат осторожно нарвите руками на не слишком крупные куски. При необходимости очистите креветки от голов и панцирей, а мидии от бород.
Fry the shrimp in a dry frying pan. Once they have warmed up a little, add the mussels and the crab meat that has been pulled apart by hand. Fry everything together for about 3 minutes over medium heat.
Креветки отправьте обжариваться на сухой сковороде. Как только они немного прогреются, добавьте к ним мидии и разобранное руками крабовое мясо. Обжаривайте все вместе около 3 минут на среднем огне.
Prepare salad dressing. To do this, mix olive oil, juice of half a lemon, salt and pepper in a small deep container. In a salad bowl, combine fried seafood and salad, pour dressing over everything and mix gently.
Приготовьте салатную заправку. Для этого в небольшой глубокой емкости смешайте оливковое масло, сок половины лимона, соль и перец. В салатнике смешайте обжаренные морепродукты и салат, полейте все заправкой и аккуратно перемешайте.
The finished salad can be served either warm or chilled in deep portioned plates.
Готовый салат можно подавать как в теплом, так и в охлажденном виде в глубоких порционных тарелках.