Wash the chicken, vegetables and herbs. Clear your workplace of all unnecessary things.
Помойте курицу, овощи и зелень. Освободите рабочее место от всего лишнего.
Cut the chicken into small pieces. Cut the pepper into small strips and the onion into half rings. Chop the garlic and herbs with a knife, and peel the tomatoes and grate them.
Нарежьте курицу на некрупные куски. Перец нарежьте некрупной соломкой, лук полукольцами. Чеснок и зелень измельчите ножом, а помидоры очистите от кожицы и натрите на терку.
In a dry frying pan, fry the chicken until golden brown, 2 minutes on each side. In the same frying pan, but with oil, fry the onion and pepper until the onion is transparent. Return the chicken to the pan, add tomatoes, simmer for about 20 minutes, then add garlic, salt and spices to taste. Simmer until done.
На сухой сковороде обжарьте курицу до золотистости по 2 минуты с каждой стороны. На этой же сковороде, но уже с маслом обжарьте лук и перец до прозрачности лука. Верните на сковороду курицу, добавьте к ней помидоры, тушите около 20 минут, затем отправьте туда же чеснок, соль и специи по вкусу. Тушите до готовности.
Serve chakhokhbili in deep serving bowls. Just before serving, sprinkle each serving with fresh herbs. You can also offer fresh black bread or wheat flatbread with chakhokhbili.
Подавайте чахохбили в глубоких порционных тарелках. Перед самой подачей посыпьте каждую порцию свежей зеленью. Также к чахохбили можно предложить свежий черный хлеб или пшеничные лепешки.