Wash the fish in running water, cut out the fillets. Lemon and fresh herbs should also be washed in running water and dried with paper towels.
Помойте рыбу в проточной воде, вырежьте филе. Лимон и свежую зелень также стоит промыть в проточной воде и просушить при помощи бумажных полотенец.
Combine salt, coriander, Provençal herbs and both types of peppers in a special spice mortar and grind everything together. Season the meat with the resulting seasoning.
Соедините в специальной ступке для специй соль, кориандр, прованские травы и оба вида перцев и перетрите все вместе. Сдобрите получившейся приправой мясо.
Cut the lemon into thin slices straight with the peel. Place lemon slices on the bottom of the baking dish. Place seasoned fish on top. Place fresh herbs on the fish and pour the wine marinade with 1 tbsp over everything. lemon juice. Place the fish in the refrigerator for 1 hour to allow it to marinate.
Лимон нарежьте тонкими слайсами прямо с кожурой. Выложите кружочки лимона на дно формы для запекания. Сверху уложите приправленную рыбу. На рыбе разложите свежие травы и залейте все маринадом из вина с 1 ст.л. лимонного сока. Поставьте рыбу в холодильник на 1 час, чтобы она могла замариноваться.
Once the time is up, remove the fish from the marinade and remove excess with paper towels. Cover a baking sheet with foil, place a couple of lemon slices on top, and fish on them, lightly sprinkle it with oil. Sprinkle everything with finely chopped garlic and top with fresh herbs from the marinade.
По истечении времени извлеките рыбу из маринада и уберите излишки при помощи бумажных полотенец. Противень застелите фольгой, выложите сверху пару слайсов лимона, а на них рыбу, слегка сбрызните ее маслом. Посыпьте все мелко нарезанным чесноком и уложите сверху свежие травы из маринада.
Cover the entire top with the second fillet, place a couple more slices of lemon on it and wrap everything in foil in several layers. Pierce the foil with a toothpick in some places. Bake the mackerel at 180℃ for 20 minutes after steam appears from the holes in the foil.
Сверху всю накройте вторым филе, выложите на него еще пару слайсов лимона и заверните все в фольгу в несколько слоев. В некоторых местах проткните фольгу зубочисткой. Запекайте скумбрию при температуре 180℃ 20 минут после появления пара из дырочек в фольге.
Ready mackerel can be served cut into portions. A slice of lemon and pickled olives, as well as aromatic fresh herbs, will perfectly complement this dish.
Готовую скумбрию можно подавать в нарезке на порционные кусочки. Отлично дополнят такое блюдо долька лимона и маринованные оливки, а также ароматные свежие травы.