Gut and rinse the mackerel thoroughly under running water. Peel the onions and garlic, and also wash the vegetables and herbs and dry them with paper towels.
Выпотрошите и тщательно промойте под проточной водой скумбрию. Лук и чеснок очистите от шелухи, а овощи и зелень также помойте и высушите бумажными полотенцами.
Prepare cleaned fish for heat treatment. To do this, use a sharp knife to make neat transverse cuts on the abdomen at a distance of 2-3 centimeters from each other.
Очищенную рыбу подготовьте к термической обработке. Для этого острым ножом сделайте на брюшке аккуратные поперечные надрезы с расстоянием 2-3 сантиметра друг от друга.
Cut the onions into small cubes, chop the garlic and chili peppers as finely as possible, cut the potatoes, carrots, tomatoes and celery into large cubes.
Репчатый лук нарежьте мелким кубиком, чеснок и перец чили нарубите как можно мельче, картофель, морковь, помидоры и сельдерей нарежьте крупным кубиком.
In a preheated frying pan with butter, fry the onion, garlic and hot pepper until soft. Then add the rest of the vegetables, except for the tomatoes, and, stirring continuously, heat for a couple of minutes.
На разогретой сковороде со сливочным маслом обжарьте лук, чеснок и острый перец до мягкости. Затем добавьте к ним остальные овощи, за исключением помидоров, и, непрерывно помешивая, прогрейте пару минут.
Place sugar, tomatoes and bay leaves in a frying pan, pour everything with about two glasses of water, bring to a boil and simmer covered for 5-10 minutes. Add salt and pepper to taste.
Отправьте на сковороду сахар, помидоры и лавровый лист, залейте все примерно двумя стаканами воды, доведите до кипения и протушите под крышкой 5-10 минут. Добавьте соль и перец по вкусу.
Place half of the vegetables on the bottom of the baking dish. Place the fish on top and top it with the remaining vegetables. Pour lemon juice over everything and cover with parchment on top. Place in the preheated oven for 20 minutes.
Половину овощей выложите на дно формы для запекания. Сверху выложите рыбу и засыпьте ее сверху оставшимися овощами. Полейте все лимонным соком и накройте сверху пергаментом. Поставьте в заранее разогретую духовку на 20 минут.
Place the finished fish on a serving dish and sprinkle with fresh parsley. Additionally, you can serve the fish with lemon slices and fresh bread.
Готовую рыбу выложите на блюдо для подачи и посыпьте свежей петрушкой. Дополнительно можно подать к рыбе дольки лимона и свежий хлеб.