Wash the fish in cold water, making an incision along the belly, remove the backbone and giblets, remove all bones and gills. Also wash the vegetables in cold water.
Помойте рыбу в холодной воде, сделав надрез вдоль по брюху, очистите от хребта и потрохов, вытащите все кости и жабры. Овощи также помойте в холодной воде.
Unfold the cleaned fish so that it is shaped like a boat, sprinkle with lemon juice, add salt and pepper to taste. Place the mackerel on greased foil and fold it into the same shape. Place the boats on a baking sheet.
Очищенную рыбу разверните так, чтобы она по форме напоминала лодочку, сбрызните лимонным соком, добавьте соль и перец по вкусу. Выложите скумбрию на смазанную маслом фольгу и загните такой же лодочкой. Лодочки выложите на противень.
Cut the processed cheese, bell pepper and kiwi into small cubes, and cut the leek into thin rings. Mix all the vegetables and season with mayonnaise. Fill the fish with the resulting filling.
Плавленый сыр, болгарский перец и киви нарежьте мелким кубиком, а лук порей тонкими кольцами. Все овощи перемешайте и заправьте майонезом. Наполните получившейся начинкой рыбу.
Place the filled boats in an oven preheated to 180℃ for 20 minutes. The fish should be baked and covered with a golden brown crust, and the cheese should melt, but not burn.
Лодочки с начинкой поставьте в заранее разогретую до 180℃ духовку на 20 минут. Рыба должна запечься и покрыться румяной золотистой корочкой, а сыр расплавиться, но не подгореть.
Serve the finished fish on portioned plates. Additionally, you can serve it with lemon slices, finely diced kiwi and fresh hand-torn greens.
Готовую рыбу подавайте на порционных тарелках. Дополнительно к ней можно подать ломтики лимона, нарезанный мелким кубиком киви и свежую порванную руками зелень.