Clean the fish from the gills, spine and entrails, rinse thoroughly in running water. Also wash vegetables and herbs and dry them with paper towels.
Очистите рыбу от жабр, хребта и внутренностей, хорошенько промойте в проточной воде. Овощи и зелень также помойте и высушите бумажными полотенцами.
Coat the mackerel with salt and pepper both outside and inside. Place bay leaf and parsley inside. Wrap the fish in foil, place in a baking dish and place in an oven preheated to 180℃ for 20 minutes. After the time has passed, remove the mackerel from the oven, cool and remove the bones with your hands and divide into small pieces.
Скумбрию обмажьте солью и перцем как снаружи, так и изнутри. Внутрь положите лавровый лист и петрушку. Заверните рыбу в фольгу, выложите в форму для запекания и отправьте в разогретую до 180℃ духовку на 20 минут. По истечении времени достаньте скумбрию из духового шкафа, остудите и руками очистите от костей и разделите на маленькие кусочки.
Prepare syrup for tangerines. To do this, mix water, apple cider vinegar and granulated sugar, a little later add cloves and cinnamon. Divide the tangerines into slices, dip them in the prepared marinade and put on fire. Once boiling, cook for about 5 minutes. Then remove the tangerines from the syrup.
Приготовьте сироп для мандаринов. Для этого смешайте воду, яблочный уксус и сахарный песок, чуть позже добавьте гвоздику и корицу. Мандарины поделите на дольки, опустите в приготовленный маринад и поставьте на огонь. После закипания готовьте около 5 минут. Затем извлеките мандарины из сиропа.
Cut the cherry tomatoes into halves. In a large salad bowl, combine the salad mix, mackerel, tangerines and tomatoes. Dress the salad with olive oil and add salt and pepper to taste.
Разрежьте помидоры черри на половинки. В большом салатнике смешайте салатный микс, скумбрию, мандарины и помидоры. Заправьте салат оливковым маслом и добавьте соль и перец по вкусу.
Serve the finished salad on serving plates with white bread croutons. For decoration, you can sprinkle the salad with pine nuts or sesame seeds.
Подавайте готовый салат на порционных тарелках с гренками из белого хлеба. Для украшения можно посыпать салат кедровыми орешками или кунжутом.