Rinse fish and herbs under running water. If necessary, defrost shrimp.
Промойте рыбу и зелень под проточной водой. При необходимости, разморозьте креветки.
Having made a longitudinal non-through cut along the abdomen, gut the fish, remove the entrails and gills. Rub the inside of the mackerel with salt and ground pepper to taste.
Сделав продольный несквозной разрез по брюшку, выпотрошите рыбу, удалите внутренности и жабры. Внутри натрите скумбрию солью и молотым перцем по вкусу.
Remove shells from shrimp. Chop the greens. Mix processed cheese, herbs and shrimp in a separate container, add salt and pepper to taste and mix everything well.
Очистите креветки от панцирей. Измельчите зелень. Смешайте в отдельной таре плавленый сыр, зелень и креветки, добавьте соль и перец по вкусу и хорошенько все перемешайте.
Stuff the mackerel with the resulting filling, place it on the bottom of the baking dish, cut side up, and place it in a preheated oven at 180℃ for 30 minutes.
Нафаршируйте получившейся начинкой скумбрию, уложите ее на дно формы для запекания разрезом вверх и поставьте в разогретую до 180℃ на 30 минут.
Serve the stuffed mackerel whole on a platter. An excellent addition to it would be sliced fresh vegetables, such as bell peppers.
Подавайте фаршированную скумбрию целиком на блюде. Отличным дополнением к ней станет нарезка из свежих овощей, например, болгарского перца.