Rinse fresh mackerel in running water, remove the head and entrails.
Промойте свежую скумбрию в проточной воде, избавьте от головы и внутренностей.
Boil water in a small saucepan. Add sugar, salt, peppercorns, bay leaves, cloves and mustard powder and cook for a couple of minutes, then remove from the heat and let cool.
В небольшой кастрюле вскипятите воду. Добавьте в нее сахар, соль, перец горошком, лавровый лист, гвоздику и горчичный порошок и поварите пару минут, затем снимите с плиты и дайте остыть.
Place the cleaned fish in a suitable deep container and fill with the resulting brine. Leave it like this for at least 4 hours so that the fish is properly salted.
Очищенную рыбу переложите в подходящую глубокую емкость и залейте получившимся рассолом. Оставьте в таком виде минимум на 4 часа, чтобы рыба как следует просолилась.
Cut the finished mackerel into steaks or small pieces and place on a serving dish. If desired, you can decorate the fish with fresh herbs and onion rings, and also add sliced fresh vegetables and lemon slices.
Готовую скумбрию нарежьте на стейки или небольшие кусочки и выложите на блюдо для подачи. По желанию, можно украсить рыбу свежей зеленью и кольцами лука, а также дополнить нарезкой из свежих овощей и ломтиками лимона.