Prepare all the necessary spices. Rinse the shrimp in running water using a colander. Dill should also be washed and dried.
Подготовьте все необходимые специи. Промойте креветки в проточной воде при помощи дуршлага. Укроп также следует промыть и просушить.
Boil 2 liters of water in a saucepan. As soon as the water starts to bubble, dissolve a spoonful of table salt in it. Then add pepper, dill and the finished leaf, let it simmer for a couple of minutes.
Вскипятите в кастрюле 2 л воды. Как только вода начнет пузыриться, растворите в ней ложку поваренной соли. Затем добавьте перец, укроп и готовый лист, дайте покипеть пару минут.
As soon as the water starts to emit a spicy aroma, dip the shrimp into it. Cook them in boiling water over medium heat for about 7 minutes, and then immediately remove them from the water so as not to overcook them.
Как только вода начнет издавать пряный аромат, опустите в нее креветки. Варите их в кипящей воде на среднем огне около 7 минут, а затем сразу извлеките из воды, чтобы не передержать.
Prepared shrimp can be served peeled or directly in their shells. You can also serve with fresh herbs or lemon.
Готовые креветки можно подавать очищенными или прямо в панцирях. Также подачу можно сопроводить свежей зеленью или лимоном.