Wash and clean the fish. Oranges should also be washed in cold running water.
Помойте и очистите рыбу. Апельсины также стоит помыть в холодной проточной воде.
Cut the cleaned fish into steaks and fry in a frying pan in vegetable oil until light golden brown on both sides. Then remove the fish from the pan.
Очищенную рыбу нарежьте на стейки и отправьте на сковороду обжариваться на растительном масле до легкой золотистой корочки с обеих сторон. Затем снимите рыбу со сковороды.
Peel the orange, remove seeds and films and cut into small pieces. Then send it to a clean frying pan to simmer until soft.
Апельсин очистите от кожуры, косточек и пленок и нарежьте на небольшие кусочки. Затем отправьте его на чистую сковороду тушиться до мягкости.
Add previously fried pieces of fish to the softened orange and pour cream over everything. Mix everything well, add spices to taste, cover and simmer for another 10-15 minutes.
К размягченному апельсину добавьте ранее обжаренные кусочки рыбы и залейте все сливками. Хорошенько все перемешайте, добавьте специи по вкусу, накройте крышкой и тушите еще 10-15 минут.
Serve the finished mackerel with oranges on serving plates. If desired, you can supplement the serving with fresh herbs.
Подавайте готовую скумбрию с апельсинами на порционных тарелках. По желанию, можно дополнить подачу свежей зеленью.