Thaw crab sticks and king prawns. Rinse the cucumbers well and remove excess moisture. Remove seeds and scales from the salmon, rinse well and dry.
Разморозьте крабовые палочки и королевские креветки. Хорошо промойте и избавьте от лишней влаги огурцы. Семгу очистите от косточек и чешуи, хорошо промойте и обсушите.
Take Japanese rice and rinse it well under cold running water. Place rice in a saucepan and fill it with 0.5 liters of cold water. Add sugar and salt to the pan and stir everything thoroughly until the salt and sugar dissolve. Place the pan over high heat with the lid on. When the rice boils, reduce the heat to low and cook the rice for another 15 minutes without stirring. After the rice is cooked, let it sit in the covered pan for another 20 minutes.
Возьмите японский рис и хорошо промойте его под холодной проточной водой. В кастрюлю поместите рис, залейте его 0.5 л холодной воды. Добавьте в кастрюлю сахар и соль и тщательно перемешайте все, чтобы соль и сахар растворились. Поставьте кастрюлю на большой огонь под крышкой. Когда рис закипит уменьшите огонь до минимального и варите рис еще 15 минут не мешая. После того как рис сварился дайте ему постоять в закрытой кастрюле еще минут 20.
Remove the edges of the cucumbers and cut them into small strips. Place them on a plate. Take the salmon and cut it lengthwise into not too thin pieces. Chop crab sticks and king prawns and mix them with mayonnaise in a deep bowl.
У огурцов удалите края и порежьте их небольшой соломкой. Поместите их в тарелку. Возьмите семгу и нарежьте ее вдоль на не слишком тонкие брусочки. Измельчите крабовые палочки и королевские креветки и смешайте в глубокой тарелки их с майонезом.
Place a sheet of noria on the rolling mat, rough side up. Take some rice and spread the rice over the noria sheet, pressing it down a little with your hands. For the first filling, place a little sliced cucumber, a strip of cream cheese and pieces of salmon on a sheet of nori with rice.
На коврик для приготовления роллов выложите лист нории шершавой стороной вверх. Возьмите немного риса и распределите рис по листу нории немного придавливая его руками. Для первой начинки на лист нори с рисом выложите немного нарезанного соломкой огурца, полосочку сливочного сыра и кусочки семги.
For the second filling, place the filling of crab sticks with shrimp and mayonnaise on a sheet of noria with rice. Using a special roll mat, carefully roll the rolls into a roll. Place the rolls in the refrigerator for 15 minutes, then remove and cut into equal pieces with a wet knife.
Для второй начинки на лист нории с рисом выложите начину из крабовых палочек с креветками и майонезом. Аккуратно при помощи специального коврика для роллов сверните роллы в рулет. Поместите роллы в холодильник на 15 минут, затем достаньте и нарежьте на одинаковые кусочки мокрым ножом.
Serve the sliced rolls on a wooden board with wasabi, soy sauce and pickled ginger.
Подавайте нарезанные роллы на деревянной дощечке с васаби, соевым соусом и маринованным имбирем.